Trollbacken i Kungälv är ett utrednings- och behandlingshem för barn och familjer. Det innebär att vi arbetar tillsammans med familjer som har alltifrån spädbarn till tonåringar. Vi arbetar med observationer, omvårdnad, strukturerade övningar och nätverksarbete. Allt arbete sker i samverkan med socialsekreterare, barn och föräldrar och tillsammans med duktiga kollegor.
>>Se alla lediga tjänster på Gryning här.
David Tolf, jobbar som behandlingssekreterare på Trollbacken är med i ett av de team som arbetar med familjerna här.
-Min uppgift är att vara drivande i arbetet och ta ansvar för att det som åläggs på mig blir av. Även att samarbeta med mina kollegor och hjälpas åt att göra ett så bra arbete som möjligt, att finnas tillgänglig, vara lyhörd och flexibel.
Vem är du är och vad du gjort innan du började på Gryning.
Jag är 36 år, bor i Göteborg med fru och två barn. Jag har redan sedan jag själv var barn varit intresserad av människor, och i synnerhet barn och deras beteende och utveckling. Jag visste tidigt att detta var något jag ville arbeta med. Ganska direkt efter gymnasiet började jag studera till socialpedagog på Göteborgs Universitet och gjorde så i tre och ett halvt år. Efter utbildningen arbetade jag med psykosocialt arbete, riktat främst mot personer med psykiskt funktionshinder. Jag arbetade med detta i ca sju år.
När började du på Gryning och varför?
Då jag utbildade mig gjorde jag min praktik på en Gryningsinstitution, Hässlehem, där jag också var vikarie under kortare en period.
På Trollbacken började jag 2011. Redan då jag började min utbildning var det målgruppen barn och familj jag i första hand var intresserad av. Efter att ha arbetat i sju år med en annan målgrupp kände jag att det var dags att söka mig till just barn och familj. Jag kände då väl till Trollbacken och var intresserad av sättet de arbetade på, det systemiska förhållningssättet där man arbetar med hela familjen, men med barnets bästa i fokus.
Så när tillfället dök upp sökte jag mig snabbt dit.
Vad är du anställd som och vad är dina arbetsuppgifter?
Jag är anställd som behandlingssekreterare. I det ingår att följa de ärenden vi har från början till slut, både behandlingsuppdrag och utredningsuppdrag. Allt ifrån inskrivningsmöte till samspelsstunder med barn och förälder, strukturerade samtal med föräldrar och barnsamtal, till observationer på avdelningen och förändringsarbete. Även att dokumentera det arbete som utförs, de observationer som görs samt att skriva utredningar och behandlingssammanfattningar.
Jag upplever att jag har stor möjlighet att påverka mitt arbete och använda mig av mina erfarenheter och styrkor i det arbete jag utför.
När har du som roligast på jobbet?
Jag har väldigt ofta roligt på jobbet. Att få möta de barn och föräldrar som kommer till oss och ta del av deras historia är inspirerande. Att sedan få följa dessa, bygga relation och arbeta för en positiv utveckling eller förändring gör att jobbet känns väldigt meningsfullt. Jag gillar även de utmaningar man ställs inför, den oförutsägbara biten i att arbeta med människor, vilket gör att man sällan blir uttråkad.
En annan positiv bit med mitt arbete är det nära arbetet kollegor emellan som finns här. Man arbetar alltid i team, vilket gör att man inte känner sig ensam i arbetet. Det finns alltid någon att reflektera med och vi hjälper varandra att göra ett gott arbete. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans.
Beskriv det bästa med Gryning!
Tycker att Gryning har ett helhetsperspektiv som är spännande. Ambitionen att nå ut till så många målgrupper i samhället som möjligt och erbjuda lösningar ser jag som något väldigt positivt. Även att vi hela tiden vill utvecklas och hänga med i svängningar i samhället är viktigt.