”Trygghet Ur Stöd” – det första föräldraskapsstödet som riktar sig särskilt till personer med psykisk ohälsa eller NPF

Välkommen till en kostnadsfri digital frukostföreläsning där Sara Jonåker, projektledare och Annica Larsson, kommunikatör från Bräcke Diakoni berättar om stödet ”Trygghet Ur Stöd”.

Bräcke diakoni har tillsammans med föräldrar som har egen erfarenhet av NPF-diagnoser och NSPH (Nationell samverkan för psykisk hälsa) i Västra Götaland, utvecklat stödet – med bakgrund i föräldrarnas behov och önskemål. Föreläsarna delar med sig av hur psykisk ohälsa eller NPF kan påverka föräldraskapet och vad det kan innebära för både föräldrar och barn. De kommer även att beskriva, ganska mycket ”hands-on”, materialet ”Trygghet Ur Stöd” och hur det kan användas, både individuellt och i grupp, för att stärka föräldrar i deras föräldraskap.

Just nu pågår en vidareutveckling av stödet för att även passa föräldrar som är nya i Sverige – ett initiativ som kommer att bli en del av framtidens föräldrastöd!

Målgrupp: Föreläsningen är kostnadsfri för socialtjänstpersonal, yrkesverksamma inom kriminalvård, skolpersonal, studenter samt jour- och familjehem.

Fredag 25 oktober kl 9-10 med frågestund efteråt. Koppla upp dig, ta med kaffe, smörgås och sätt dig bekvämt där du har din arbetsplats för dagen. Föreläsningen ligger kvar på Youtube till fredagen i veckan därpå. Anmäl till kommunikation@gryning.se

Är ni en grupp som vill använda något tillfälle som diskussionsunderlag vid ett senare tillfälle, kontakta kommunikation@gryning.se så får ni separat länk.