Grynings öppenvård i Skaraborg, Grynings Familjeteam, har den senaste tiden genomfört många utredningar åt socialtjänster i ett flertal kommuner. Vi ställde tre snabba frågor till enhetschef Mari Kristoffersson om hur de arbetar på Familjeteamet Skaraborg.
– Det är framförallt vid arbetstoppar, som ett alternativ till konsulter, men det är också relativt vanligt att socialtjänsten har behov av en ”second opinion” i återkommande ärenden.
– Det är olika från fall till fall men generellt så överlämnas utredningsprocessen till oss. Utredning sker utifrån BBIC:s behovsområden. Den kan omfatta bland annat utredningsplan, konsultationsdokument, föräldrasamtal, barnsamtal, observationer och referenssamtal, i överenskommelse mellan oss och den aktuella socialtjänsten. När utredningen är färdig överlämnas underlaget till socialtjänsten för beslut.
– Grynings Familjeteam arbetar främst i Skaraborg. Då Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland, via kommunalförbunden, finns det möjlighet att genomföra den här typen av utredningar i hela länet.